Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Η αποχώρηση Μαμάντοφ προάγγελος(;) ναυαγίου με Socar

H μετακίνηση, του στελέχους της Socar αρνητικό σημάδι για την πορεία της ιδιωτικοποίησης. Τέλος Αυγούστου λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής που έχει καταθέσει η Socar.

ΔΕΣΦΑ: Η αποχώρηση Μαμάντοφ προάγγελος(;) ναυαγίου με Socar

Ως προάγγελος οριστικού ναυαγίου της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar, θεωρείται η μετακίνηση του Ανάρ Μαμάντοφ, επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα στη τουρκική θυγατρική Petkim.

H μετακίνηση, του στελέχους της Socar συνοδεύεται από αναβάθμισή του, καθώς στην τουρκική εταιρεία αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή, στη θέση του Saddeding Korkut, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ συνελήφθη από την αστυνομία, με κατηγορίες ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα, το οποίο η κυβέρνηση της χώρας αποδίδει στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Συνολικά από την Petkim απομακρύνθηκαν 27 στελέχη, με την ίδιες κατηγορίες, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά Μέσα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κ. Μαμάντοφ, ήταν γνωστή στους ενεργειακούς κύκλους της χώρας, η δυσαρέσκεια που εξέφραζε με κάθε ευκαιρία για τις αργόσυρτες διαδικασίες στο θέμα της ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα δυσαρέσκειας εντάθηκε μετά την κατάθεση της τροπολογίας Σκουρλέτη για τον υπολογισμό της ρυθμιζόμενης περιουσιακής βάσης του ΔΕΣΦΑ, που στην ουσία τροποποιούσε τον κανονισμό τιμολόγησης των υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ. Ο κ. Μαμάντοφ ως επικεφαλής του γραφείου της Socar στην Αθήνα, χειρίζεται τα θέματα της μεταβίβασης μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στην αζέρικη εταιρεία, το 2013.

Έτσι, η εγκατάλειψη του συγκεκριμένου πόστου, προαναγγέλλει και την εγκατάλειψη της συναλλαγής, καθώς στο τέλος Αυγούστου λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής που έχει καταθέσει η Socar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v