Αντιμέτωπος και με κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Μετά την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επιστρέφει και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Αντιμέτωπος και με κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (τότε είχε την ιδιότητα της αντεισαγγελέως) για τη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα η χώρα μας να μπει στον μηχανισμό στήριξης.

Με την υπ΄αριθμό 1331/2016 απόφαση του Ποινικού Τμήματος (σε σχηματισμό συμβουλίου) αναιρέθηκε εν μέρει το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης είχε απαλλαχθεί.

Πλέον, μετά την κρίση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επιστρέφει και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v