Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Μύκονο η φοροδιαφυγή οδηγεί... λιμουζίνα

Αγνωστη λέξη ήταν τα παραστατικά για οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων στη Μύκονο. Οι τιμές ενοικίασης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινούν από 800 ευρώ την ημέρα. Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η ΓΓΔΕ.

Στη Μύκονο η φοροδιαφυγή οδηγεί... λιμουζίνα

Ένα νέο κεφάλαιο ελέγχων , στις εταιρείες ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά, άνοιξε η περιέργεια κλιμακίου ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μύκονο.

Κλιμάκιο ελεγκτών, κατά την άφιξή του στο νησί διαπίστωσε ότι τρεις λιμουζίνες ανέμεναν πελάτες στην πιάτσα των ταξί. Δεν έχασαν την ευκαιρία και ζήτησαν από τους οδηγούς των πολυτελών αυτοκινήτων, παραστατικά για την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες με μεγάλο πορτοφόλι.

Οι τιμές ενοικίασης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινούν από 800 ευρώ την ημέρα και αυξάνονται ανάλογα με το μοντέλο της λιμουζίνας.

Με την έναρξη του ελέγχου και ενώ τα παραστατικά ήταν άγνωστη λέξη για τους οδηγούς, έφτασε για να παρκάρει στην «πιάτσα» μία ακόμα λιμουζίνα.

Ζητήθηκαν παραστατικά και από τον νέο οδηγό με τα ίδια αποτελέσματα.

Η έρευνα επεκτάθηκε τώρα σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης λιμουζίνας στη Μύκονο και όπως αναφέρουν πηγές της ΓΓΔΕ ανάλογοι έλεγχοι θα «τρέξουν» σε όλα τα μεγάλα νησιά στα οποία παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v