Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόρρητο έγγραφο ΥΠΕΞ δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας

Το συγκεκριμένο έγγραφο με ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» κοινοποιήθηκε στο υπ. Εσωτερικών και στον αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ερωτήματα για το πώς έφτασε στα χέρια μελών του Ρουβίκωνα.

Απόρρητο έγγραφο ΥΠΕΞ δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας

Ερωτήματα προκαλεί η δημοσιοποίηση – διαβαθμισμένου - εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών από την αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας μετά την επίθεση με μπογιές που είχαν κάνει στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Το πώς βρέθηκε στα χέρια των αντιεξουσιαστών ένα απόρρητο έγγραφο είναι μέχρι στιγμής άγνωστο.

Όπως αναφέρει η αντιεξουσιαστική ομάδα, επικαλούμενη το διαβαθμισμένο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, με ημερομηνία 26/7/2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 34987, αμέσως μετά συνελήφθη μέλος της έπειτα από πιέσεις που άσκησε η Άγκυρα.

Μετά την επίθεση οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η τουρκική πρεσβεία ζήτησε «από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Skai, το επίμαχο έγγραφο, με ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v