Δυο έρευνες των καταγγελιών για επίθεση σε βάρος του Ακή

Αντικείμενο των δύο πειθαρχικών ερευνών είναι οι καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από τον Βασίλη Στεφανάκο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δυο έρευνες των καταγγελιών για επίθεση σε βάρος του Ακή
Από δυο μέτωπα ερευνάται το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τις καταγγελίες ότι δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από τον Βασίλη Στεφανάκο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, ενώ η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Σύμφωνα ωστόσο με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ενημέρωση που είχε το υπουργείο δεν αφορούσε σε ξυλοδαρμό και ο πρώην υπουργός δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Έθνος σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο κελί του στην πτέρυγα ΣΤ' των φυλακών Κορυδαλλού, και χρειάστηκε, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, δράστης της επίθεσης ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος, ο αποκαλούμενος και "βαρόνος" της νύχτας, ο οποίος χτύπησε βάναυσα τον πρώην υπουργό για εντελώς ασήμαντη αφορμή. Βάσει των όσων ισχυρίστηκαν άνθρωποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό, όλα αυτά σημειώθηκαν μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να προφυλάξουν τον πρώην υπουργό και να δώσουν τέλος στο θερμό επεισόδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v