Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτα λουκέτα σε καταστήματα για φοροδιαφυγή

Συνεχίζεται η προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή με το μέτρο που σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ έχει χαρακτήρα παραδειγματισμού.

Πρώτα λουκέτα σε καταστήματα για φοροδιαφυγή

Λουκέτο για φοροδιαφυγή μπήκε σήμερα σε κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια, μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή (φωτ.) για κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες, για μη έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το ίδιο έγινε και σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πιτσιλής έχει δηλώσει ότι το σχέδιο 30.000 ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη την επικράτεια, έχει «πρωταρχικό στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η Γενική Γραμματεία είναι παρούσα και θα είναι παρούσα σε όλη την τουριστική περίοδο». Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο Skai έχει χαρακτηρίσει το 48ωρο λουκέτο στα καταστήματα ως «μέτρο παραδειγματισμού».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ελέγχους σε φορτηγά οχήματα στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη πραγματοποίησαν σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 46 έλεγχοι σε φορτηγά, τα οποία μετέφεραν οπωροκηπευτικά προϊόντα, και διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις για ελλιπή ή λαθεμένη σήμανση προϊόντων και μία φορολογική παράβαση.

Οι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v