Επίθεση Ερντογάν στη Γερμανία

Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος. Μηνύματα συμφιλίωσης από κόμματα της αντιπολίτευσης στη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Επίθεση Ερντογάν στη Γερμανία

Στην επαναφορά της θανατικής ποινής αναφέρθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώθηκε για την «Δημοκρατία και τους Μάρτυρες» στο Γιενι Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

Μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους δήλωσε πως «εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή. Δήλωσε επίσης ότι οι συγκεντρώσεις «υπέρ της δημοκρατίας» που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου θα συνεχισθούν μέχρι την Τετάρτη.

Αναφερόμενος στην άρνηση της Γερμανίας να τον φιλοξενήσει στη συγκέντρωση, ο Ερντογάν είπε προς το πλήθος ότι αντίθετα το Βερολίνο επέτρεψε σε κούρδους ακτιβιστές να μιλήσουν μέσω video link.

«Πού είναι η δημοκρατία; Αφήστε τους να τρέφουν τους τρομοκράτες και αυτοί θα επιστρέψουν και θα τους χτυπήσουν», είπε ο Ερντογάν.

Κιλιτσντάρογλου: Υπάρχει μια νέα Τουρκία

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία άνοιξε μία «νέα πόρτα για συμβιβασμό» στην πολιτική, δήλωσε ενώπιον του γιγάντιου πλήθους στη συγκέντρωση του Γενίκαπι ο πρόεδρος του CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι η πολιτική πρέπει να μείνει μακριά από τα τζαμιά, τις δικαστικές αίθουσες και τα στρατόπεδα.

«Υπάρχει μία νέα Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω την άνοδο της Τουρκίας», δήλωσε από την πλευρά κατά την ομιλία του ο ηγέτης το Εθνικιστικού Κόμματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Η 15η Ιουλίου αποτελεί ορόσημο για την Τουρκία», πρόσθεσε επαινώντας την σθεναρή στάση των τούρκων πολιτών κατά των πραξικοπηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v