«Σφραγίστηκε» beach bar στη Σαντορίνη

Κλειστό για 48 ώρες θα παραμείνει το κατάστημα Demilmar στη Σαντορίνη καθώς κατά τους ελέγχους της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις. Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία που παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο».

«Σφραγίστηκε» beach bar στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα, συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε., προέβη το Σαββατοκύριακο σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια αυτών, οι ελεγκτές βρέθηκαν σε επιχείρηση με την επωνυμία 'DEMILMAR', στην Περίσσα, η οποία 

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία. Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο σφράγισμα της επιχείρησης.περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα.

Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει.

Η επιχείρηση έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 

Στο αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία που παραβίασε το 48ωρο «λουκέτο»

Με την αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε να δικαστεί 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παραβίασε την ποινή του 48ωρου «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του υπ. Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, αστυνομικοί του τμήματος Θερμαϊκού, κατόπιν επιτόπιας έρευνας που πραγματοποίησαν στην ταβέρνα, διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας προέβη στην αποσφράγιση του καταστήματος, με συνέπεια να τον συλλάβουν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί έφοδος ελεγκτικού κλιμακίου στην ταβέρνα, στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη στις σχεδόν 30 παρέες που βρίσκονταν στην επιχείρηση. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο 56χρονος ιδιοκτήτης φαίνεται ότι παραβίασε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v