Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς Χίου και Σάμου για την σύσταση hot spot

Οι προσφεύγοντες περιγράφουν ως απαραδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών προσφύγων στο hot spot. Σημειώνουν τους κινδύνους που διατρέχουν από τα εγκληματικά και κακοποιά στοιχεία που προσποιούνται τους πρόσφυγες.

Προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς Χίου και Σάμου για την σύσταση hot spot

Προσφυγή στο ΣτΕ κατεθεσαν 110 τοπικοί φορείς (Σύλλογοι, εταιρείες, επιχειρηματίες, κ.λπ.), και κάτοικοι της Χίου και της Σάμου ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει την σύσταση κέντρου υποδοχής μεταναστών.

Οι προσφεύγοντες περιγράφουν ως απαραδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών προσφύγων, ενώ σημειώνουν τους κινδύνους που διατρέχουν από τα εγκληματικά και κακοποιά στοιχεία που έχουν εισδύσει και προσποιούνται τους πρόσφυγες.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι από το Hot Spot έχουν υποστεί τεράστια οικονομική, αλλά και προσωπική ζημιά καθως πλήττεται ο τουρισμος.

Αναφερόμενοι στις τραγικές συνθήκες διαβιώσης τονίζουν ότι όχι μόνο απλώς είναι απαράδεκτες οι συνθήκες διαμονής στο Hot Spot, αλλά αντίθετα «προσιδιάζουν περισσότερο σε χώρους κράτησης εγκληματιών ή σε αποθήκες ψυχών».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους, καθώς μάλιστα είναι συχνά τα εκτεταμένα επεισόδια, ενώ βρίσκουν καταφύγιο και εγκληματικά -κακοποιά στοιχεία, απειλώντας έτσι όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και την ίδια τη ζωή τους και την περιουσία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v