Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 9,4% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία

Πτωτικά κινήθηκε ο κύκλος εργασιών τον περασμένο Ιούνιο με αποτέλεσμα το τελευταίο δωδεκάμηνο να καταγράφεται μείωση κατά 13%. Η εικόνα στους επιμέρους βιομηχανικούς κλάδους.

Βουτιά 9,4% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Ιουνίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουνίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 9,4%, έναντι πτώσης 12,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ετσι, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2015 - Ιουνίου 2016, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2014 - Ιουνίου 2015, υποχωρεί κατά 13%, έναντι κάμψης 3,6% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η πτώση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 9,4% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, προκύπτει από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 17,8%. Ειδικότερα, στη κάμψη αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 9,3%. Σε αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ποτών, ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και χημικών προϊόντων.

Επίσης, η πτώση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 9,4% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

* Στην υποχώρηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 7,3%.

* Στην κάμψη του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 12,7%.

 

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v