Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξορκίζει την εσωστρέφεια η ΝΔ

Οι «καραμανλικοί» και οι «μητσοτακικοί», η ΕΛΣΤΑΤ και η Δικαιοσύνη. Τρόπους να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκινά σήμερα νέες περιοδείες. Το προσφυγικό και το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς.

Ξορκίζει την εσωστρέφεια η ΝΔ

«Η ΝΔ είναι απόλυτα συμπαγής και έχει αυτή τη στιγμή μία μοναδική συσπείρωση. Είναι σφιχτή γροθιά. Δεν υπάρχουν καραμανλικοί και μητσοτακικοί». Με αυτές τις φράσεις που χρησιμοποίησε χθες, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης (Βήμα fm), ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αποτύπωσε ουσιαστικά τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επιτρέψει να αναπτυχθούν εντός του κόμματος κρούσματα εσωστρέφειας.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η στάση της ΝΔ είναι γεγονός ότι προκάλεσε τη δυσφορία γαλάζιων -κυρίως «καραμανλικών»- στελεχών, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του, κρατώντας και τις απαραίτητες εσωκομματικές ισορροπίες, να θέλει να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν και ασφαλώς «αναίμακτα» τα εν λόγω περιστατικά.

Προς το παρόν η... αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αποδίδεται στο γεγονός ότι αυτό βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, αν και οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης από συνεργάτες του είναι από το βήμα της ΔΕΘ να τοποθετηθεί επί της ουσίας, δίνοντας τέλος στη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει να κλείσει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην αντιπολιτευτική στρατηγική απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτι που φαίνεται και από τις τελευταίες του κινήσεις: τα τετ α τετ που είχε διαδοχικά με τον Κώστα Καραμανλή, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με κύριο θέμα πάντως το προσφυγικό.

«Μοναδικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ως σύμμαχο στην προσπάθειά του αυτή το γεγονός ότι η ΝΔ είναι εν δυνάμει κυβερνών κόμμα και τα στελέχη της εν δυνάμει κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες, συνεπώς δύσκολα -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- «επαναστάτες» και «αντάρτες».

Στη Ζάκυνθο

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ανοίγματος» της ΝΔ στην κοινωνία, επισκέπτεται σήμερα τη Ζάκυνθο, προσκεκλημένος της τοπικής γαλάζιας Νομαρχιακής. Ανάμεσα στα άλλα, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς με κύριο αντικείμενο τον τουρισμό και θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου. Και αυτή δεν θα είναι η μοναδική εξόρμηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, αφού ανάλογη επίσκεψη σε άλλη γωνιά της χώρας ετοιμάζει και για την επόμενη εβδομάδα.

Task Force

Στη ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και στο μεταναστευτικό, για το οποίο εκφράζουν την ανησυχία μήπως οι χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία περάσουν στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική που ασκεί, ενώ τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να συγκαλέσει την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως (Task force) της ΝΔ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν τις 29 σχετικές προτάσεις που ανακοινώθηκαν στη Χίο πριν από λίγους μήνες, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα πιέσει με κάθε τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου για την ανάληψη άμεσων και αποτελεσματικών πρωτοβουλιών. Η ΝΔ «σήκωσε» πολύ το θέμα με τις καταγγελίες για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες, καταθέτοντας δύο σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μάλιστα σχολίασε πως «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v