Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, οι αυξήσεις στα τιμολόγια νερού, οι εξελίξεις στο προσφυγικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ασφαλιστικό: Τρεις ακόμη ανατροπές έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ 50.000 ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καταστημάτων, αύξηση εισφορών υγείας για αγρότες και νέους επιστήμονες. Μειώνεται η έκπτωση 15% που προβλέφθηκε για όσους εξαγοράζουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης.

Τιμολόγια νερού: Αυξήσεις κυρίως για τους αγρότες φέρνει το περιβαλλοντικό τέλος που προστίθεται στα τιμολόγια, με βάση κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η απόφαση που τέθηκε σε διαβούλευση προβλέπει χαμηλές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης και την αντιμετώπιση των διαρροών στο δίκτυο.

Προσφυγικό: Με κάθε τρόπο η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς, σε περίπτωση κατάρρευσής της, η χώρα μας θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 130.000 έως 180.000 πρόσφυγες, προειδοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αναφέρει η «Καθημερινή».

Φορολογικά έσοδα: Αγριεύει η Εφορία και κλιμακώνει τη μάχη για τα έσοδα: Οι έλεγχοι εντείνονται ενώ παράλληλα η "καταιγίδα" των κατασχετηρίων κτυπά οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, που δεν συμμορφώθηκαν με τις ειδοποιήσεων ούτε και υπάχθηκαν σε ρυθμίσεις, γράφει η «Ημερησία»

Προϋπολογισμός: Με την αγωνία του οικονομικού επιτελείου να κορυφώνεται όσον αφορά την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2017, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v