Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Λέσβο ο Δημήτρης Μάρδας

Στις συναντήσεις του υφυπουργού με τον περιφερειάρχη και το Επιμελητήριο Λέσβου διαπιστώθηκε ότι η διεθνής αρνητική προβολή του προσφυγικού προβλήματος στο νησί οφείλει να αντιμετωπιστεί με δράσεις επικοινωνίας και εξωστρέφειας.

Στη Λέσβο ο Δημήτρης Μάρδας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Λέσβου και συζήτησε με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής δυνατότητες συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας καθώς και την προβολή του νησιού στο εξωτερικό. Διαπιστώθηκε ότι η προβολή, μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διεθνώς, του προσφυγικού προβλήματος στο νησί σε συνδυασμό με την παρουσίαση εικόνων που δεν απηχούν την πραγματικότητα, οφείλουν να αντιμετωπιστούν με δράσεις επικοινωνίας και εξωστρέφειας, που να απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της προβολής του νησιού μέσω των δράσεων του ΥΠΕΞ, συζητήθηκε, ενδεικτικά, η διοργάνωση Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής στη Μυτιλήνη. Ο κ. Υφυπουργός παρευρέθηκε, επίσης, στο 2ο διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Μόλυβο, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε επιχειρήσεις του νησιού με αντικείμενο τα θερμά λουτρά και τα ποτά. Σημειώνεται ότι ομάδα εργασίας συνεργατών του κ. Υφυπουργού, έχει καταθέσει στην Υφυπουργό Τουρισμού ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των θερμών πηγών της χώρας.

Τέλος, ο κ. Μάρδας, από κοινού με τον Περιφερειάρχη, συζήτησαν τα εναπομείναντα προβλήματα αναφορικά με την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου "Σάρλιτζα", το οποίο κτίστηκε το 1909 και σταμάτησε να λειτουργεί το 1980, ως κέντρο λουτροθεραπείας.

Η επίσκεψη δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v