Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρκαγιές σε Χίο, Ασπρόπυργο, Μενίδι

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Χίο και Ασπρόπυργο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σε ύφεση η φωτιά στο Μενίδι. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

Πυρκαγιές σε Χίο, Ασπρόπυργο, Μενίδι

Νέα πύρινα μέτωπα καινε σε Αττική και Χίο από χθες το βράδυ, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος.στη Χίο, που ξέσπασε τη νύχτα. Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Η περιοχή της Σιδηρούντας και ο Προβατάς είναι από τους ελάχιστους δασικούς πυρήνες πρασίνου που έχουν απομείνει στο νησί.

Στο νησί επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων, κλιμάκιο ΟΤΑ εννέα ατόμων, 28 εθελοντές και πέντε ιδιωτικά βυτιοφόρα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα ελικόπτερα και ένας αεροσκάφος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Οι φλόγες δεν απειλούν αυτή τη στιγμή κατοικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε από τις 03:00 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μενίδι.

Η φωτιά έκαιγε πολύ κοντά σε σπίτια, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v