Συνεχίζεται ο μαραθώνιος για τα κανάλια

Η διαδικασία για την δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται ομαλά υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές. Διαψεύδουν τις πληροφορίες που «κυκλοφορούν». Ποιοι «κλειδώθηκαν» στη ΓΓΕΕ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος για τα κανάλια

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Από νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων  έχουν από 50% πιθανότητες, έκαστος, να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια: τέσσερις είναι ήδη καναλάρχες (Αλαφούζος - Σκάι, ΑNT1 - Κυριακού, Star - Βαρδινογιάννης, Alpha - Κοντομηνάς) και τέσσερις αποτελούν τους νέους παίκτες (Μαρινάκης - Alter Ego, Ιβάν Σαββίδης - Dimera, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας - την ομώνυμη εταιρία του, Γιάννης Βαρδινογιάννης - Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος).

Μένει να φανεί εάν οι «ηττημένοι» θα αποσυρθούν (μεταβιβάζοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς αν είναι νυν καναλάρχες), ή εάν θα διεκδικήσουν μία από τις θεματικές ή περιφερειακές άδειες στους σχετικούς διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν.

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας «κλειδώθηκαν» ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι, οι Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλλης από τον AΝΤ1, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ), ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο Πάνος Κυριακόπουλος (Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος) και ο Ιβάν Σαββίδης (Dimera).

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των επιτελείων κρατούσαν τροχήλατες βαλίτσες πιθανόν με προσωπικά είδη και έγγραφα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε όταν λίγο πριν από τις 9 κατέφτασε ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1TV Στρατής Λιαρέλης και ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού που εκτός των άλλων μετέφεραν εντός του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και στρώμα.

Λίγο πριν από τις 10 συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο κατέφθασε στη ΓΓΕΕ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι ενημερώθηκε από τον ταξίαρχο για θέματα ασφάλειας της διαδικασίας, δεν έκανε κανένα άλλο σχόλιο και αμέσως αποχώρησε.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός κτιρίου διασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια των προσώπων όσο και την τήρηση των κανόνων της δημοπρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλειστή είναι η Αλεξάνδρου Παύλου, έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η στάθμευση στην παράπλευρη οδό του κτιρίου, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΚΕ και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας τα οποία περιπολούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v