Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «νόμο και τάξη» επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι προσωπικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια του πολίτη και η γραμμή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ανεβάζει η ΝΔ τους τόνους στην παιδεία, με φόντο τις νέες κοινοβουλευτικές μάχες. Η καθημερινότητα και η τάξη των «νοικοκυραίων».

Σε «νόμο και τάξη» επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες-υποσχέσεις που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα υλοποιήσει εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ότι θα βάλει τάξη στη χώρα επί παντός επιστητού.

Τα θέματα της καθημερινότητας άλλωστε βρίσκονται, πέραν της οικονομίας, στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ, που δεσμεύεται για αποκατάσταση της ομαλότητας και της κανονικότητας, την οποία -όπως καταγγέλλουν- «έχει διαταράξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Η τάξη των «νοικοκυραίων», εξάλλου, αναγνωρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την πρωτιά στις εκλογές και αυτή τη διευρυμένη ομάδα η Πειραιώς δεν θέλει επ' ουδενί να την αφήσει να... παραστρατίσει. Ασφάλεια, υγεία, παιδεία, απασχόληση, ακόμα και το επίκαιρο θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι ζητήματα στα οποία η ΝΔ θέλει να έχει το «πάνω χέρι», στριμώχνοντας τους κυβερνητικούς εταίρους στα... σκοινιά και αποκομίζοντας η ίδια τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι για την προχθεσινή επίθεση των αντιεξουσιαστών στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών στα Εξάρχεια δεν ήταν αρκετή μια απλή καταγγελτική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αλλά αποφασίστηκε η προσωπική παρέμβαση-δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, απέδωσε στην κυβέρνηση αδυναμία εγγύησης του νόμου και της τάξης, κάτι που -όπως είπε- θα πράξει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ. «Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη τάξη η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται να βάλει και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κινούμενη «όπως επιβάλλει το Σύνταγμα». Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε χθες ότι το κόμμα του θα καταργήσει τον «νόμο Παππά» αποκαθιστώντας τον ρόλο του Ε.Σ.Ρ., «όπως άλλωστε επιβάλλει το Σύνταγμα». Και θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί, κατά τη ΝΔ, «ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία».

Ιστορική αλήθεια

«Συμμάζεμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του υπόσχονται και στην παιδεία. Αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα κατά τη συζήτηση που διεξάγεται χθες και σήμερα στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη, με τον τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο να συμβουλεύει την κυβέρνηση «να πάψει να πειραματίζεται», ενώ και ο αρμόδιος συντονιστής του κόμματος και πρώην πρύτανης Θόδωρος Φορτσάκης αναφορικά με τα σχολικά βιβλία της ιστορίας και πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού, του ζητά «να σεβαστεί την ιστορική αλήθεια». Οι τόνοι στα θέματα εκπαίδευσης αναμένεται να ανέβουν ιδιαιτέρως εντός του Σεπτεμβρίου στη Βουλή, όταν και θα συζητηθεί η προ ημερησίας που έχει ζητήσει η ΝΔ.

Η Βουλή, μετά και την ολιγοήμερη θερινή ραστώνη, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά πεδία δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα. Το στίγμα έχουν δώσει οι γαλάζιοι βουλευτές από την πρώτη μέρα που ξανάνοιξε το Κοινοβούλιο, με μπαράζ ερωτήσεων προς την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ αίσθηση προκάλεσε χθες η ερώτηση 42 μελών της Κ.Ο. της ΝΔ προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τα εμπόδια στην ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Για να επιτευχθεί αυτή, όπως καταγγέλλουν, απαιτείται η έκδοση περίπου 30 υπουργικών αποφάσεων, η δημοσίευση των οκτώ προκηρύξεων για τα επιμέρους καθεστώτα ενισχύσεων, η κατάρτιση εγχειριδίων υποστήριξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, καθώς και η σύσταση διαφόρων Επιτροπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v