Κυβέρνηση: Η ΝΔ επιχειρεί παρέμβαση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες και την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ. Επικαλείται σχετικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και της Ντ. Μπακογιάννη και σημειώνει: «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί απολύτως».

Κυβέρνηση: Η ΝΔ επιχειρεί παρέμβαση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Τα περί «παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης» με αφορμή την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, επιστρέφει η κυβέρνηση στη ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν για «απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση» που έχει ξεδιπλώσει από χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Κατά τις ίδιες πηγές, πίσω από αυτή την επίθεση κρύβεται «η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες», ώστε εάν δεν είναι αρεστές, να πουν ότι «το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές».

Τι έχουν δηλώσει Μητσοτάκης-Μπακογιάννη

Επιστρέφοντας την κατηγορία, συνεπώς, η κυβέρνηση αποδίδει στη ΝΔ προσπάθεια παρέμβασης στο ΣτΕ και, επιπλέον, επικαλείται σχετικές αναφορές «πηγών» της ή στελεχών της.

Οπως:

- «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος». Κυριάκος Μητσοτάκης, Σκάι 13/9/2016

- «Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας, το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα». Ντόρα Μπακογιάννη, Real FM 5/9/2016

- Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει: «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί απολύτως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v