Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Ένα νέο κίνημα μπορεί να συσπειρώσει «άστεγους» κεντρώους

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε για το εγχείρημα του μεσαίου χώρου ότι «θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη, που θα βγάλει σε τρεις-τέσσερις μήνες έναν καινούργιο αρχηγό του μεσαίου χώρου».

Θεοδωράκης: Ένα νέο κίνημα μπορεί να συσπειρώσει «άστεγους» κεντρώους
Την πεποίθησή του ότι μόνο αν γεννηθεί ένα νέο Κίνημα μπορεί να συσπειρώσει «άστεγους» κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες πολίτες, «γιατί ο κόσμος του κέντρου είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που είναι στο ΠΑΣΟΚ ή στο Ποτάμι», επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε για το εγχείρημα του μεσαίου χώρου ότι «θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις-τέσσερις μήνες έναν καινούργιο αρχηγό του μεσαίου χώρου» ενώ υπογράμμισε ότι «Εμείς δηλώνουμε παρόντες. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι μπήκαν σ' αυτό τον διάλογο για να φύγουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Σε ό,τι αφορά στο εγχείρημα του κέντρου, της κεντροαριστεράς, του μεσαίου χώρου. Εμείς είπαμε, ότι εδώ που φτάσαμε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις-τέσσερις μήνες έναν καινούργιο αρχηγό του μεσαίου χώρου, χωρίς καμαρίλα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες, χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ επιφανών στελεχών των κομμάτων. Γιατί ο κόσμος του κέντρου είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που είναι στο ΠΑΣΟΚ ή στο Ποτάμι.

Εμείς λέμε ότι "είμαστε εδώ", αν πραγματικά θέλουν και όσοι θέλουν να διεκδικήσουν από την κοινωνία τη αρχηγία αυτού του χώρου. Εμείς δηλώνουμε παρόντες. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι μπήκαν σ' αυτό τον διάλογο για να φύγουν. Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους, οι θέσεις που ήδη έχουν και τα ποσοστά που ήδη έχουν.

Εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο, και γι' αυτό το πολύ μεγαλύτερο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και το καινούριο μας κόμμα. Αρκεί να έρθουν όλοι, και κυρίως όλοι αυτοί οι πολίτες που είναι κεντρώοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και που αυτή τη στιγμή νιώθουν "άστεγοι".

Και αυτός ο κόσμος δεν θα έρθει σε έναν συνασπισμό κομμάτων όπως κάποιοι θέλουν, θα έρθει μόνο αν γεννηθεί κάτι καινούργιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v