Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας λέει ψέματα πριν αρχίσει να μιλά

«Όταν ο αντιπρόεδρος ακυρώνει δηλώσεις του πρωθυπουργού, κάθε πολίτης μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του», το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ για το χρέος. Επίθεση σε Πολάκη. Σκοπιμότητες στην υπόθεση Ντογιάκου. Ενοχη σιωπή από Μαξίμου για τις άδειες.

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας λέει ψέματα πριν αρχίσει να μιλά

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις δηλώσεις Δραγασάκη σχετικά με το χρέος, που έρχονται σε αντίφαση με όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν αρχίσει να μιλά.

Το επιβεβαίωσε με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Την περασμένη Κυριακή, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι "είμαστε πιο κοντά από ποτέ" και πρόσθετε ότι "δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή".

Μιλώντας, την περασμένη Τρίτη, σε Επιτροπή της Βουλής ο κ. Δραγασάκης είπε: "Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία που πάει πέρα από το 2018". Και πρόσθεσε: "Οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους".

Όταν ο αντιπρόεδρος ακυρώνει δηλώσεις του πρωθυπουργού, κάθε πολίτης μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του».

Επίθεση σε Πολάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης, σημείωσε:

«Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού. Τα σημάδια είναι πολλά, ανησυχητικά, επαναλαμβανόμενα. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία.

Σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει, σταθερά και κατ' επανάληψη, με την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου, ο υπουργός κ. Πολάκης.

Είναι γνωστή η αήθης επίθεσή του εναντίον δημοσιογράφου, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό για το μαύρο στα κανάλια και τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων. Όπως γνωστή είναι και η απειλή του να χώσει δημοσιογράφους "τρία μέτρα κάτω από τη γη".

Θυμίζουμε ακόμη την επίθεση της κυβερνητικού εκπροσώπου στα κανάλια, επειδή δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Θυμίζουμε, προπάντων: Τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την ύφανση δικτύου διαπλοκής.

Το νομοθετικό -αντισυνταγματικό κατά την άποψή μας- πλαίσιο με το οποίο ακυρώθηκε η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ., μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητές του στον υπουργό κ. Παππά και ορίστηκαν αυθαίρετα σε 4 οι άδειες.

Και βέβαια τον διαγωνισμό-οπερέτα, την άρνηση δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες των πλειοδοτών και το γεγονός ότι μπροστά στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αυτοί σιωπούν και κρύβονται».

Ψεύτικα τα κηρύγματα ανθρωπισμού στο προσφυγικό

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γύρω από το προσφυγικό - μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι τα κηρύγματα ανθρωπισμού της κυβέρνησης ήταν ψεύτικα.

Τα κηρύγματα του ανθρωπισμού έγιναν προκάλυμμα πλουτισμού.

Το λέει ο έως πρόσφατα Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέας Βουδούρης. Με πρόσφατη συνέντευξή του κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα για τους πρόσφυγες - μετανάστες.

Μετά από αυτά, ο κ. Τσίπρας, αντί να ελέγξει τι πράγματι συμβαίνει, έκανε δεκτή την παραίτηση Βουδούρη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών κυρίας Αφροδίτης Σταμπουλή ότι μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την κόρη του -συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας- έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής.

Ζητήσαμε να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους αποφάσεις με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Απάντηση δεν πήραμε».

Κυβερνητικές σκοπιμότητες στην υπόθεση Ντογιάκου

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε: 

«Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζει και δεν τιμά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται.

Ένα πρωτοφανές "μαγείρεμα" που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης. Η κυβερνητική σκοπιμότητα δεν κρύβεται».

Ενοχη σιωπή του Μαξίμου για τις άδειες

Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, υπογράμμισε: 

«Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε σήμερα για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην Επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού.

Επιβεβαιώνει η απόφαση αυτή ότι έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, να ανησυχούν και να κρύβονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v