Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθώωση του Β. Μηλιώνη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power ζητά η εισαγγελέας

Στην τελική ευθεία η δίκη για την υπόθεση Energa-Hellas Power, με την εισαγγελέα να ζητά την ενοχή 12 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων και του Άρη Φλώρου. Δεσμεύσεις από τους κατηγορούμενους για επιστροφή 83 εκατ. ευρώ.

Αθώωση του Β. Μηλιώνη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power ζητά η εισαγγελέας
Την ενοχή 12 κατηγορούμενων μεταξύ των οποίων και ο Άρης Φλώρος για την υπόθεση της Energa-Hellas Power ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν μεταξύ άλλων αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

Αντίθετα η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη, από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι οι Αρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, καθώς φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης υπεξαίρεσης που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

Στους δύο κατηγορούμενους καταλογίζεται ότι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Οι κατηγορούμενοι στηρίζουν το αίτημά τους για την επιστροφή των χρημάτων στον νόμο 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, διεκδικώντας έτσι πιο ήπια ποινική μεταχείριση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v