Συντονιστικό Όργανο για λαθρεμπόριο από τη ΓΓΔΕ

Το νέο όργανο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση πάταξης του λαθρεμπορίου. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων στοιχίζει τουλάχιστον 500 εκατ. ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συντονιστικό Όργανο για λαθρεμπόριο από τη ΓΓΔΕ

Επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό κατά του λαθρεμπορίου επιδιώκει το Επιχειρησιακό Συντονιστικό όργανο, η παρθενική συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η εποπτεία του Συντονιστικού ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, συμμετέχει όμως μια σειρά ελεγκτικών οργάνων μεταξύ των οποίων η Οικονομική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, το ΣΔΟΕ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και γενικά όλες οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες με αρμοδιότητα την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά και ποτά, τα οποία επιβαρύνονται με ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ο Γ. Πιτσιλής, στόχος του συντονιστικού οργάνου είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες των ελέγχων και να εξασφαλίσει τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών.

Το Επιχειρησιακό Συντονιστικό όργανο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση πάταξης του λαθρεμπορίου, μετά τη δημιουργία των μεικτών κλιμακίων διενέργειας ελέγχων τα οποία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είχαν σημαντική αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων στοιχίζει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v