ΝΔ: Μαζικά πυρά κατά του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση «σηκώνει» και πάλι το συγκεκριμένο θέμα. Το δίλημμα που βάζει στον δημόσιο διάλογο, με φόντο και τη ΔΕΘ. «Μετωπική» για τις τηλεοπτικές άδειες, ανησυχία για το προσφυγικό.

ΝΔ: Μαζικά πυρά κατά του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Το χαρτί της αποδόμησης του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει και πάλι η ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι το θέμα που, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πρωτοστατεί στη μετωπική επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις.

Το «ηθικό πλεονέκτημα», όπως λένε στην Πειραιώς, αποτελεί το τελευταίο... οχυρό της κυβέρνησης όσον αφορά στην επιχειρηματολογία της, μολονότι -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- αυτό στην πραγματικότητα «έχει χαθεί προ πολλού, από τον πρώτο καιρό κιόλας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα». Κατά την ερμηνεία αυτή, ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, σε κάθε δύσκολη στιγμή και προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, επανέρχονται στο «χάος που παρέλαβαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας μόλις ενάμιση σχεδόν χρόνο».

Και αυτό είναι το σημείο που τα γαλάζια στελέχη, κατόπιν σύστασης του κ. Μητσοτάκη, θέλουν να αποδομήσουν, με τις τηλεοπτικές άδειες να μην είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Για το «χαμένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», άλλωστε, η ΝΔ έχει μιλήσει και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, της offshore εταιρίας της «Αυγής», των καταγγελιών περί ανάθεσης σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης προσφύγων στις Σέρρες και της κατηγορίας για «άλωση» του κράτους από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έγινε το συντομότερο ανέκδοτο. Το ψέμα και η κοροϊδία δεν περνούν στην Ελλάδα. Κερδίσατε την εξουσία μία φορά, λέγοντας ψέματα, και θελήσατε και πάλι να τους εξαπατήσετε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είναι η ακριβής διατύπωση φράσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή και εκεί θα στηρίζεται το δίλημμα που θα βάζει σταθερά στον δημόσιο διάλογο η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Από τη μία, ο ρεαλισμός, η ελπίδα, η αισιοδοξία, η ενότητα και η αλήθεια, όπως αποτυπώνονται από τον πρόεδρο της ΝΔ και από την άλλη, ο διχασμός, οι αυταπάτες, τα ψέματα και τα αδιέξοδα που οδηγούν τη χώρα στον κατήφορο, τα οποία εκφράζει ο πρωθυπουργός». Είναι το διακύβευμα που θα θέτουν τα γαλάζια στελέχη στους πολίτες κατά τις επαφές που θα έχουν τις επόμενες μέρες, με τις στοχευμένες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Άδειες και προσφυγικό

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η ΝΔ ζητεί να ριχθεί άπλετο φως και να απαντηθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στον διαγωνισμό. Είναι επιβεβλημένος, σημειώνουν στην Πειραιώς, ο έλεγχος, η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των χρημάτων των τεσσάρων και προβλέπουν ότι καθώς υπάρχουν παρατυπίες και ενδεχομένως παρανομίες, θα δοθεί συνέχεια στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ανησυχία εκφράζουν υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες για τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Η διαπίστωση πως και οι τοπικές κοινωνίες αρχίζουν -η μία μετά την άλλη- να δυσανασχετούν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε συνδυασμό με την αύξηση του συνολικού αριθμού τους το τελευταίο διάστημα και τον κίνδυνο που διατρέχει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, δημιουργούν ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ», το οποίο, σύμφωνα με τη ΝΔ, επιτείνεται και με την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες εικόνες ιδίως στα νησιά, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, «διαμορφώνουν την πεποίθηση ότι η κατάσταση βγαίνει και πάλι εκτός ελέγχου.

Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της κριτικής που ασκεί με αίσθημα ευθύνης η Νέα Δημοκρατία στην ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τους καθιστούμε υπεύθυνους για την επικίνδυνη τροπή που παίρνουν τα πράγματα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v