Βουλή: Ψηφίστηκε η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης πριν την ψηφοφορία. Μέρος του συμβιβασμού η σύμβαση, τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος.

Βουλή: Ψηφίστηκε η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ- έδωσαν θετική ψήφο.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση εφόσον κυβέρνηση κι αντιπολίτευση ψηφίζουν το ν/σ και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αριστερό ξεπούλημα.

«Για έλλειψη επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση», έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και υπεραμύνθηκε της σύμβασης υποστηρίζοντας πως είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί ξεπουλήματος και περί αλλαγής της στάσης του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκ γενετής υποστήριζε τον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό.

Είπε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή της για την επένδυση και θα σεβαστεί τους επενδυτές.

Νωρίτερα, ο Α. Γεωργιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη γιατί ξεφτιλίστηκε με την στροφή που έκανε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θα πρέπει να ξανάπάνε σε διαδήλωση, πως δεν πιστεύουν τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά καρέκλα και τα 5..000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης είναι γλυκά.

Στο ίδιο μήκος και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που σημείωσε ότι η επένδυση αυτή συμπίπτει με το τέλος στην παραγωγή σανού από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα αλλά και με το τέλος των ψεμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Μέρος του συμβιβασμού με τους δανειστές η σύμβαση του Ελληνικού

"Η αποδοχή της συγκεκριμένης σύμβασης για το Ελληνικό είναι μέρος του συμβιβασμού που κάναμε με τους δανειστές και ο ελληνικός λαός το ήξερε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου", τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει πάρει θάρρος, λέγοντας πως «είναι λάθος να διαβάζετε τις εφημερίδες και να λέτε η κυβέρνηση καταρρέει και ότι δεν κλείνει η διαπραγμάτευση».

Μόνο η Αριστερά μπορεί να διαχειριστεί την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο και αυτό θα κάνουμε με όλους τους περιορισμούς κι όλους τους συμβιβασμούς επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v