Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόβει» τον διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ ο Γ. Πιτσιλής

Απομακρύνεται από τη θέση του, όπως και ο υποδιευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων. Τις αποκλίσεις στα έσοδα και τους στόχους επικαλείται η ΓΓΔΕ για τις εξελίξεις. Προκηρύσσει άμεσα πλήρωση των θέσεων

«Κόβει» τον διευθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ ο Γ. Πιτσιλής

Την προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων προϊσταμένων στο ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ και στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής (φωτ.). Η κάλυψη των θέσεων επιχειρείται να γίνει το συντομότερο δυνατόν μέσω της πάγιας διαδικασίας που προβλέπει αξιολόγηση με μόρια, προσωπική συνέντευξη αλλά και γραπτές εξετάσεις για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Νωρίτερα με δύο αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, ο ΓΓΔ Εσόδων Γ. Πιτσιλής απομακρύνει από τις θέσεις τους τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ) αλλά και τον υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ).

Η απομάκρυνση του επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ έγινε με απολύτως αιφνιδιαστικό τρόπο καθώς όπως αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν ο πρώην πλέον επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο οποίος χειρίζεται μια σειρά από βαριές υποθέσεις φοροδιαφυγής έμαθε από τα δημοσιεύματα την απόφαση απομάκρυνση του.

H ΓΓΔΕ αιτιολογεί τις αποφάσεις απομάκρυνσης στη βάση αποκλίσεων έναντι των στόχων που είχαν τεθεί.

Αναφέρει ενδεικτικά ότι οι στόχοι εσόδων στο 8μηνο ήταν 77,06 εκατ. ευρώ για το ΚΕΦΟΜΕΠ και 276,116 εκατ. ευρώ για το ΚΕΜΕΕΠ και επ’ αυτών καταγράφονται αντίστοιχα αποκλίσεις 45,7% και 53,5%.

Τα έσοδα στο οκτάμηνο διαμορφώθηκαν αντίστοιχα σε 41,796 εκατ. ευρώ και 128,464 εκατ.

Συγκεκριμένα στις αποφάσεις αναφέρεται ότι αποφασίστηκε:  

* Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Μασίνα Δημήτριου του Εμμανουήλ ως Προϊσταμένου Διεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ).

* Η λήξη θητείας του εφοριακού υπαλλήλου Καπνίση Διονύσιου του Γεωργίου ως Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ).

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απομακρύνονται οι επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μετά από διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 4389/2016.

Οι υπηρεσίες αυτές, που θεωρούνται καίριας σημασίας για τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είχαν επιδόσεις σημαντικά κατώτερες των στόχων, που είχαν τεθεί, τόσο για το 2015, όσο και για το επτάμηνο του 2016.

Ειδικότερα, τόσο για το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π., όσο και για το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι οι μόνοι στόχοι που παρουσίαζαν σημαντική υπέρβαση, είναι αυτοί της βεβαίωσης, ενώ οι αντίστοιχοι στόχοι είσπραξης, από την οποία κρίνεται η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, παρουσίαζαν σημαντικότατη υστέρηση.
Σημειώνεται ότι στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. ο αξιολογηθείς υποδιευθυντής είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωτής επικεφαλής από την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς.

Λόγω της σπουδαιότητας των δύο ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει αμέσως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λειτουργεί πάντα προσανατολισμένη στους βασικούς στόχους της, που δεν είναι άλλοι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την εδραίωση της φορολογικής δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v