Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήρωσαν την πρώτη δόση ΣΚΑΪ και Μαρινάκης

Ο Β. Μαρινάκης και ο Σκάι είναι οι δυο πρώτοι υπερθεματιστές που πλήρωσαν τις δόσεις τους. Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, με τη ΝΔ να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά. Μήνυση και από Alpha. Διπλό μήνυμα έστειλε ο Ν. Παππάς.

Πλήρωσαν την πρώτη δόση ΣΚΑΪ και Μαρινάκης

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο σταθμός και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού, ο ΣΚΑΪ κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος ως οριστικός υπερθεματιστής του διαγωνισμού.

Παράλληλα και η Alter Ego του Β. Μαρινάκη έσπευσε να πληρώσει σήμερα το ποσό των 26.633.333 ευρώ που της αναλογούν. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή είναι η προσεχής Δευτέρα.

Μηνυτήρια αναφορά από τη ΝΔ

Από την πλευρά της, η ΝΔ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Η αναφορά σχετίζεται, σύμφωνα με τη Συγγρού, με όλα όσα αφορούν στον διαγωνισμό, όπως ο έλεγχος της νομιμότητάς του, τα πόθεν έσχες των υποψηφίων, η λειτουργία της Επιτροπής κ.α.

Οπως δήλωσε και ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης, η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τυχόν παράνομες πράξεις και ειδικότερα για τα ζητήματα του ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Μήνυση κατά Κρέτσου και της επιτροπής πόθεν έσχες από Alpha

Μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε το μεσημέρι και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Τα «μηνύματα» Παππά

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς έστειλε «μηνύματα» από το βήμα της Βουλής στη «διαπλοκή» και στην αντιπολίτευση:

- Οτι υπάρχουν «κι άλλα πόθεν έσχες» μέσω των οποίων οι διεκδικητές τηλεοπτικής άδειας επικαλούνται «προβλέψεις για μελλοντικά κέρδη», προκειμένου να αποδείξουν ότι θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν το ποσό που «χτύπησαν» στη δημοπρασία.

- Οτι οι ίδιοι (κύκλοι και εκπρόσωποι) δεν πρέπει να προτρέχουν σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Αττικής, «διότι αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν δοθεί από την τράπεζα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Κατατέθηκαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) τα πρωτότυπα διπλότυπα είσπραξης της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από τις εταιρείες

1-  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) ποσού 14.533.333,34 €

2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ποσού 26.633.333,34 €

Καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι η Δευτέρα 26/9/2016, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΓΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v