Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα ΝΔ - Μαξίμου για Καλογρίτσα και τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

Βαρύτατες οι ευθύνες του Τσίπρα για τις προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με Καλογρίτσα, υπογραμμίζει η ΝΔ. Αιχμές και για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ. «Θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.». Τι απαντά το Μαξίμου.

Κόντρα ΝΔ - Μαξίμου για Καλογρίτσα και τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

Επίθεση στην κυβέρνηση για προνομιακή σχέση με τον Χ. Καλογρίτσα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Στο επίκεντρο τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, οι αναλήψεις δημοσίων έργων από τον εργολάβο αλλά και η έλλειψη ενδελεχούς ελέγχου των πόθεν έσχες στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Παππά - Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό.

Το πόρισμα – καταπέλτης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας.

Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής.

Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν.

Οι ευθύνες για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες.

Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό - καναλάρχη κ. Παππά».

Μαξίμου: Φωνάζει ο κλέφτης...

Με τη γνωστή λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης...», απαντούν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η ΝΔ για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής προς τον επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα και επισημαίνουν ότι τα επισφαλή δάνεια είχαν δοθεί από την Τράπεζα πριν από το 2015, όταν στην Αττικής ήταν διορισμένα πρόσωπα, συνεργάτες στελεχών της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Για μία ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία βιάζεται. Και δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς αποκαλύπτει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Αττικής. Τα επισφαλή δάνεια δόθηκαν από την τράπεζα πριν από το 2015, τότε που ήταν διορισμένοι στην Αττικής συνεργάτες των στελεχών της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", σχολιάζουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

Στο στόχαστρο και οι προσλήψεις στην ΕΡΤ

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τις προσλήσεις στην ΕΡΤ. Οπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της αντιπολίτευσης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).

Στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση».

Ποτάμι: Πώς να βγει η δουλειά με... 2.500 ανθρώπους;

«Προφανώς 2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι. Γι αυτό αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε "να βγαίνει η δουλειά".», σημειώνει σε σχόλιό του το Ποτάμι

«Όσο για το λογαριασμό; Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει.

Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα

Η ΝΔ εξακολουθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των καναλαρχών, εξακολουθεί να θέλει κλειστή την ΕΡΤ και την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η απάντηση που επιφυλάσσουν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε, νωρίτερα σήμερα, για την ΕΡΤ, η ΝΔ.

«Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ. Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και κατηγορούν τη ΝΔ ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο, διότι για την ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι:

- το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο,
- η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατ. ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,
- η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό,
- η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές,
- Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.

«Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν», είναι επίσης το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Η απάντηση της ΝΔ

«Για τη Νέα Δημοκρατία η Ε.Ρ.Τ. πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση με πλουραλισμό, πολυφωνία, ποιότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία της.

Όλα αυτά που δεν είναι σήμερα η Ε.Ρ.Τ. όχι κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας μόνο, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων», απαντά στο Μαξίμου η ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v