Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος ο Καλογρίτσας από τον διαγωνισμό για τις άδειες

Ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να καταβάλει την πρώτη δόση. Αρνήθηκε να τη χορηγήσει η ΓΓΕΕ. Προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσα του καταλογίζονται, προαναγγέλλει ο επιχειρηματίας. Πλήρωσε ο Antenna, πρώτος επιλαχών ο Ιβάν Σαββίδης.

Τέλος ο Καλογρίτσας από τον διαγωνισμό για τις άδειες

Παράταση στην προθεσμία που λήγει σήμερα για να πληρώσει την πρώτη δόση ζήτησε ο Καλογρίτσας. Το αίτημα απέρριψε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, επικαλούμενη τον σχετικό νόμο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί, αίτημα από την εταιρεία Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης, επειδή λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτής εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση: 

«Σύμφωνα με τον όρο 8.4 της προκήρυξης, η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου, η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών σε περίπτωση που αποκλειστεί ο όμιλος Καλογρίτσα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα κατέβαλε τα χρήματα ο όμιλος AΝΤ1. Ηδη από την Παρασκευή είχαν πληρώσει το ποσό που τους αναλογεί ο όμιλος Αλαφούζου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μετά τα παραπάνω και με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας επιτίθεται σε μέσα ενημέρωσης και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας», υποστηρίζει και τονίζει ότι «αποχωρώ για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Παππάς: Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία

«Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά, μετά την εξέλιξη με το αίτημα Καλογρίτσα για παράταση. 

«Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει μια διαδικασία που έχει δικλίδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο υπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v