Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑ έκανε την προσαρμογή χειρότερη

Η κυβέρνηση Τσίπρα οδήγησε την Ελλάδα σε ύφεση, υποστήριξε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις. Τα μέτρα λιτότητας δεν θα ήταν τόσο αυστηρά, αν συνεχίζονταν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑ έκανε την προσαρμογή χειρότερη

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να εφαρμόσει πιο σκληρή λιτότητα εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα», δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις, σε συζήτηση στη Ρίγα με θέμα την ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Μπορούμε να το δούμε αυτό στο κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας», τόνισε. Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα εκλέχτηκε μια νέα κυβέρνηση με λαϊκίστικη στάση, η οποία διαμήνυε ότι δεν θέλει καθεστώς λιτότητας και ότι μπορεί να ξοδεύει όσο θέλει.

«Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας από ό,τι θα ήταν απαραίτητο, αν συνεχίζονταν τότε οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα επέστρεψε σε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v