Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Ελπίζω σε λύση για το ελληνικό χρέος ως το τέλος του έτους

"Υπάρχει καλή πρόοδος" στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο επίτροπος, τονίζοντας ότι η Κομισιόν θέλει να δημιουργήσει success story στη χώρα. Μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στη φοροδιαφυγή. Οχι στα δημοψηφίσματα.

Μοσκοβισί: Ελπίζω σε λύση για το ελληνικό χρέος ως το τέλος του έτους

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα success story στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του Politico, προσθέτοντας ότι "υπάρχει καλή πρόοδος".   

"Eλπίζω ότι θα έχουμε παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου", υπογράμμισε αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και με το ΔΝΤ για το χρέος και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. 

Αναφερόμενος στην περσινή χρονιά και στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε ότι ένα Grexit "θα μετέτρεπε την ευρωζώνη σε ένα καθεστώς σταθερών ισοτιμιών και η Ιστορία έχει δείξει ότι δεν επιβιώνουν". 

Αναφορικά με τις εκκλήσεις των χωρών του Νότου για ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Σύμφωνο είναι υπερβολικά πολύπλοκο και πρέπει να απλοποιηθεί.

Σημείωσε ότι "ποτέ δεν θα πρότεινα μια απόφαση για το Σύμφωνο εκτός των κανόνων", προσθέτοντας πάντως ότι η ευελιξία αποτελεί μέρος των διαδικασιών που οδηγούν στις αποφάσεις στην Ευρώπη. 

Στην ομιλία του, ο κ. Μοσκοβισί επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της Ευρώπης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. "Μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στο παγκόσμιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία blacklist των φορολογικών παραδείσων. 

Επίσης, τάχθηκε κατά των δημοψηφισμάτων ως μέσων για ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου στην ΕΕ, καθώς όπως είπε, "τα δημοψηφίσματα πληγώνουν και διαιρούν".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v