Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιρώνης: Νομοθετική βελτίωση για το θέμα ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Σε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ Οικολόγων-Πράσινων και κυβέρνησης επετεύχθη νομοθετική βελτίωση που βασίζεται στη συνταγματική νομολογία και κατοχυρώνει συνταγματικά το θέμα των υδάτων, τόνισε ο υπουργός.

Τσιρώνης: Νομοθετική βελτίωση για το θέμα ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιείται και όχι να ξεπουλιέται υποστήριξε ο Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στη Βουλή, στον απόηχο των εξελίξεων.

Εκανε αναφορά στην υπόθεση του Αστέρα, που εξαιρέθηκαν τα αρχαία από τη Σύμβαση Παραχώρησης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πουλήσει δάση και αιγιαλούς.

«Το νερό είναι κοινό αγαθό, γιατί είναι αδύνατον η συλλογή και διανομή του να γίνει με όρους ιδιωτικής οικονομίας», τόνισε. «Οπου έγινε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού κατέληξε σε φιάσκο, τόσο από πλευράς κόστους όσο και ποιότητας».

Όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετα στην ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν πωλούνται επί της παρούσας κυβέρνησης ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ είναι σημαντική. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θεώρησαν τη δέσμευση ικανή. Σήμερα, σε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ Οικολόγων-Πράσινων και κυβέρνησης, επετεύχθη νομοθετική βελτίωση που βασίζεται στη συνταγματική νομολογία και κατοχυρώνει συνταγματικά το θέμα των υδάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v