Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις

Το νέο υπερταμείο δεν είναι ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, σημεώνοντας πως το δημόσιο δεν είχει καμία υποχρέωση να πωλήσει τις εταιρίες που εντάσσονται στο υπερταμείο. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις

Οι επιχειρήσεις που θα πάνε στο υπερταμείο δύναται να ιδιωτικοποιηθούν αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση, δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος από τη Βουλή.

Δεν υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία, ούτε θα υπάρχει επιτροπεία στο νέο υπερταμείο. Αν έρθει στην εξουσία μια ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση τότε μπορεί να υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, μέσω του ταμείου θα αναδιαρθρωθούν οι επιχειρήσεις και αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος μας. Το νέο υπερταμείο δεν είναι ΤΑΙΠΕΔ, σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Περιμένω από αυτούς που ασκούν κριτική να πουν άλλες ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει εκμεταλλεύσιμη η περιουσία του δημοσίου χωρίς να υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις για τα milestones που απαιτούνται για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δέχονται άδικη κριτική και επίθεση για δήθεν καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Δημιουργούμε μια σχέση με το δημόσιο τομέα και τις εταιρίες που σχετίζονται με τις ανάγκες της οικονομίας και όχι τις πελατειακές σχέσεις, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v