Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθανασίου: Aποδόσεις 15% στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Η Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, δηλώνει ο CEO της Lamda Development, τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει το κλίμα έναντι της χώρας μας. Εκτιμά πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να αποφέρει αποδόσεις σταθμισμένες με το ρίσκο 15% ή και περισσότερο.

Αθανασίου: Aποδόσεις 15% στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Η ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας προσφέρει σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, σημειώνοντας πως οι ξένοι επενδυτές χρειάζονται μεγαλύτερη σιγουριά.

«Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλάβει πως η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο νούμερο ένας παράγοντας όχι μόνο για να λειτουργήσει η οικονομία αλλά και για να αλλάξει η ψυχολογία για την Ελλάδα. Για να υπάρξει δημιουργία θέσεων εργασίας, πρέπει να πιστεύεις στις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

«Ο πρώτος δείκτης αυτής της αλλαγής στην οικονομία και την ανάπτυξη θα είναι η προσέλκυση κεφαλαίων και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, ώστε οι ξένοι επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «το πρώτο πράγμα» είναι η Ελλάδα να γίνει «πιο εξωστρεφής» στις σχέσεις της με τους επενδυτές.

«Έτσι θα χτίσουμε την εμπιστοσύνη και θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας -αυτό μπορεί να γίνει μέσω ιδιωτικοποιήσεων αλλά και αν κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι κάνουμε αυτά που λέμε», σχολίασε.

Ο CEO της Lamda Develοpment σημείωσε πως η χώρα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και πως επιτελείται πρόοδος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. «Πιστεύουμε πως μπορούν να επιτευχθούν αποδόσεις 15% και πάνω και μιλάμε για αποδόσεις σταθμισμένες με το ρίσκο και όχι για απόλυτες αποδόσεις».

«Είχαμε την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, είχαμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και τελευταία είχαμε την επικύρωση από τη Βουλή της ανάπτυξης του αεροδρομίου του Ηρακλείου, άρα τώρα πρέπει να δείξουμε ότι πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις αυτές και πως τις υλοποιούμε».

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, η Lamda Development ευελπιστεί πως το project θα συνεισφέρει δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία και θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, ενώ αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην απασχόληση, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε πως θα δημιουργηθούν αρχικά 10.000 θέσεις εργασίας, με τον αριθμό να αυξάνεται στις 70.000 τα πρώτα 5-7 χρόνια.

Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε καταλύτη το project, λέγοντας πως «δεν είναι μόνο ένα project, αλλάζει το παιχνίδι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν είναι μόνο ένα resort, αλλά περιλαμβάνει τα πάντα, από υποδομές όπως ενεργειακές, διαχείριση απορριμμάτων και διαχείριση ύδατος και μιλάμε για το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v