Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Μετά τις γερμανικές εκλογές οι συζητήσεις για το χρέος

Χαμηλές πτήσεις για την ελληνική οικονομία προβλέπει η Citi σε έκθεσή της. Στο 0,5% η πρόβλεψη για το ΑΕΠ του 2017, στο 0,9% για το 2018. Παραμένει "ανηφορικός" ο δρόμος για εκταμιεύσεις, μακριά και η βιωσιμότητα του χρέους, σημειώνει.

Citi: Μετά τις γερμανικές εκλογές οι συζητήσεις για το χρέος

Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους δεν αναμένεται να λάβουν χώρα πριν τις γερμανικές εκλογές το 2017, επισημαίνει η Citi σε έκθεσή της.  

Οπως αναφέρει ο οίκος, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν ξεκινήσει και ο δρόμος για τις επόμενες εκταμιεύσεις δόσεων παραμένει "ανηφορικός". 

Ο οίκος πρόσφατα άλλαξε στάση, αφαιρώντας από το βασικό σενάριο την πρόβλεψη για Grexit εντός των επόμενων 1-3 ετών, καθώς όπως επισημαίνει, αναγνωρίζει ότι το πολιτικό πλαίσιο έχει αλλάξει τόσο στην Αθήνα όσο και μεταξύ των δανειστών και πλέον είναι λιγότερο πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε υπερβολικά αρνητικά αποτελέσματα. 

Ως εκ τούτου, η Citi αυξάνει τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ και τις μειώνει όσον αφορά στον πληθωρισμό για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, συνεχίζει να εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει περιορισμένη και χαμηλότερα από τους στόχους του προγράμματος, αλλά και ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ακόμη μακριά. 

Η Citi προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,3% εφέτος και επιστροφή του χρόνου σε οριακή ανάπτυξη της τάξεως του 0,5%. Για το 2018, βλέπει άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,9% και περαιτέρω άνοδο κατά 1,4% το 2019. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v