Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραντεβού Μάρδα με εκπροσώπους φαρμακευτικών επιχειρήσεων

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της διαδικτυακής πύλης «ΑΓΟΡΑ», η οποία περιέχει πληροφορίες για την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και, ακολούθως, η νέα στρατηγική οικονομικής διπλωματίας.

Ραντεβού Μάρδα με εκπροσώπους φαρμακευτικών επιχειρήσεων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις με άλλους εξωστρεφείς κλάδους, όπως ο κατασκευαστικός, και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην εν λόγω συνάντηση παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της διαδικτυακής πύλης «ΑΓΟΡΑ», η οποία περιέχει πληροφορίες για την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων (κατάλογοι εισαγωγέων ανά χώρα, στατιστικά διμερούς εμπορίου, κ.α.) και, ακολούθως, η νέα στρατηγική οικονομικής διπλωματίας και ο προγραμματισμός επιχειρηματικών αποστολών για την χρονική περίοδο 2016-2017.

Παράλληλα, τονίσθηκε η προτεραιότητα που δίνεται εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φαρμάκων στις χώρες-στόχους, σύμφωνα με ανωτέρω προγραμματισμό.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ξένες αγορές, ενώ στη συζήτηση που επακολούθησε συμφωνήθηκε η αναλυτική καταγραφή τους και η στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Αρχές Εξωτερικού, με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v