Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές Υπ. Οικονομίας: Εκτη η Ελλάδα στην ΕΕ σε εγκεκριμένα δάνεια από ΕΤΕπ

Η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του EFSI, αναφέρουν πηγές από το Υπ. Οικονομίας. Στα 693 εκατ. τα κεφάλαια που έχουν εγκριθεί.

Πηγές Υπ. Οικονομίας: Εκτη η Ελλάδα στην ΕΕ σε εγκεκριμένα δάνεια από ΕΤΕπ
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης για το Σχέδιο Γιούνκερ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση, αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Οικονομίας.

Με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ-ΕΙΒ), η Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ – Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Συγκεκριμένα:

- Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €533εκ. σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις €854εκ.

- Μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση €160εκ. προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των €280εκ. και θα ωφελήσει άνω των 700 ΜΜΕ.

Περισσότερα στοιχεία θα παρουσιαστούν αύριο κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v