Focus στην ανεργία από τη Νέα Δημοκρατία

Από το Λαύριο ξεκινά τον νέο κύκλο περιοδειών ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ιδιαιτερότητα της κοινωνικής τάξης των ανέργων. Τι αναμένεται να πει για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Η «συμφωνία αλήθειας» και οι συναντήσεις με τους αγρότες.

Focus στην ανεργία από τη Νέα Δημοκρατία

«Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας έχει στο επίκεντρο του τις νέες δουλειές», είχε πει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δύο εβδομάδες, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «εάν υπάρχει σήμερα μια απολύτως επείγουσα προτεραιότητα στην ελληνική οικονομία, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Σε αυτή τη θέση αναμένεται να επικεντρωθεί και σήμερα από το Λαύριο, πρώτο σταθμό του νέου κύκλου περιοδειών του, και μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης. Πρόκειται για την περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και ο κ. Μητσοτάκης, για συμβολικούς λόγους και όχι μόνο, αποφάσισε να ξεκινήσει από εκεί την επιχείρηση μετάδοσης του πολιτικού του αφηγήματος μέσω του οποίου -όπως υποστηρίζει- η χώρα θα βγει από την κρίση. Οι άνεργοι, άλλωστε, είναι μία από τρεις κοινωνικές ομάδες (νέοι και δημόσιοι υπάλληλοι οι άλλες δύο) στις οποίες -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- υστερεί η ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να θέλει να αναστρέψει αυτό το δυσμενές κλίμα, με την άμεση επαφή του με τους πολίτες.

Η μείωση της ανεργίας, θα πει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έλθει μέσα από νέες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επενδύσεις, ενώ θα επαναλάβει το στόχο του για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% από το 2018 και μετά με ταυτόχρονη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο. Παράλληλα, αναμένεται να επαναλάβει τις ενεργές πολιτικές προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη όσων βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχιας, όπως, για παράδειγμα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που εντός δύο ετών θα χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες που θα το έχουν ανάγκη.

Όπως έχει επανειλημμένα πει ο κ. Μητσοτάκης, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται με προκαταβολές φόρων και υψηλή φορολογία και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει.

Επιδοματικές πολιτικές

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, όπου, όπως λέει σε κάθε ευκαιρία, «σε κάθε έναν εργαζόμενο αντιστοιχούν δύο που δεν εργάζονται», διαμηνύει ότι στο σχέδιο του κόμματός του «δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος». Δίνει δε έμφαση στη διασύνδεση Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, υποστηρίζοντας ότι «οφείλουν τα Πανεπιστήμια να αφουγκράζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις».

Το άνοιγμα στην κοινωνία πραγματοποιείται την ίδια στιγμή και από πολλούς βουλευτές τόσο με περιοδείες στην Πελοπόννησο όσο και στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις με αγρότες και διαδίδεται το πρόγραμμα της ΝΔ σχετικά με αυτούς. Και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις σε όλη τη χώρα, με την επόμενη στάση του, αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, να είναι το Αγρίνιο την προσεχή Πέμπτη, όπου θα εγκαινιάσει και τα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ.

Παράλληλα, στο γαλάζιο στρατόπεδο ετοιμάζονται και για τα επίσημα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στο Μοσχάτο τα οποία θα λάβουν χώρα την Τρίτη 4 Οκτωβρίου με την ευκαιρία των γενεθλίων του κόμματος. Λίγο νωρίτερα, ο κ, Μητσοτάκης θα μιλήσει στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, επιδιώκοντας την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση μεταξύ των γαλάζιων στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v