Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Συζητά συμμετοχή στην πλατφόρμα KKR

Σε συζητήσεις με την KKR για τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα διαχείρισης που θα λειτουργήσει η Pillarstone βρίσκεται η Εθνική. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συζητήσεις για συμπράξεις διαχείρισης με άλλα σχήματα.

ΕΤΕ: Συζητά συμμετοχή στην πλατφόρμα KKR

Τη συμμετοχή της στην εξειδικευμένη πλατφόρμα διαχείρισης και αναχρηματοδότησης προβληματικών επιχειρηματικών δανείων που στήνουν οι Eurobank - Alpha Bank με την Pillarstone της KKR συζητά η Εθνική Τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η διερεύνηση για συμπράξεις με την ίδια σε θέση πρωταγωνιστή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσε το Brexit, η συνεργασία των ελληνικών τραπεζών με το KKR ξαναμπαίνει στις ράγες. Οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων τα δάνεια των οποίων θα αναδιαρθρωθούν από την Pillarstone. Πρόκειται για εταιρείες με μέγεθος, που κρίνονται βιώσιμες.

Η Εθνική συζητά τη συμμετοχή της στο σχήμα, χωρίς προς το παρόν να έχουν «κλειδώσει» οι αποφάσεις. «Προφανώς και μας ενδιαφέρει, εφόσον τελικώς συμμετάσχουμε, να έχουμε λόγο στα προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων που θα επιλεγούν προς αναδιάρθρωση», αναφέρουν στελέχη της τράπεζας, ενώ δηλωμένη είναι και η πρόθεση της Εθνικής να συμμετάσχει στην αναχρηματοδότησή τους, εφόσον λυθούν αρκετά τεχνικά θέματα που έχουν δημιουργηθεί με το νέο θεσμό των εταιρειών διαχείρισης και αναχρηματοδότησης.

Ταυτόχρονα η Εθνική αναζητά συνεργασίες με εξειδικευμένους παρόχους για συμπράξεις διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής (στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και επιχειρήσεων οι οποίες θα έχουν ως βασικό κορμό το δικό της χαρτοφυλάκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v