Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη αύξηση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Άνοδο 7,1% στον κύκλο εργασιών και 9,7% στον όγκο εμφάνισε το λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2015, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Μεγάλη αύξηση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών του Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 7,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2015, ενώ αυξήθηκε και σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 κατά 4,4%.

Ανοδική πορεία κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης Όγκου, ο οποίος τον Ιούλιο σημείωσε αύξηση κατά 9,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2015. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016, ο Δείκτης Όγκου ενισχύθηκε κατά 7,9%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, τον Ιούλιο του 2016, σημείωσε αύξηση 4,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016.

Τέλος, ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, τον ίδιο μήνα, ενισχύθηκε κατά 4,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2016.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v