ΠΑΣΟΚ: Τεράστια υστέρηση στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ

Από το σύνολο 116 δισ. ευρώ που έχουν επενδυθεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί έργα, προϋπολογισμού μόλις 535 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 0,5%, καταγγέλλει το κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: Τεράστια υστέρηση στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ

Ο υπεύθυνος της. Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γ.Μανιάτης με αφορμή τις απαντήσεις του Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, στη Βουλή για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τεράστιες υστερήσεις παρουσιάζει η χώρα στην αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου προς τον κ. Σταθάκη.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο 116 δισ. ευρώ που έχουν επενδυθεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί έργα, προϋπολογισμού μόλις 535 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 0,5%.

Αναφορικά με τις 200.000 δάνεια που δίδονται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σε μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, για την Ελλάδα έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις για λιγότερες από 500 μικρομεσαίες ή ποσοστό 0,25%.

Τέλος, από τις 100.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην Ε.Ε., για την Ελλάδα αντιστοιχούν μόλις 1.200 ή ποσοστό 1,2%.

Μόνο το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τη συνολική ευρωπαϊκή θα απαιτούσε μέχρι σήμερα να έχουν εγκριθεί επενδύσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ αντί για μόλις 0,5 δισ. ευρώ. Είμαστε, λοιπόν, κάτω από το ¼ του μέσου όρου της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβρη του 2014 η Ελλάδα είχε αποστείλει και είχαν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Ε.Ε. τεκμηριωμένο κατάλογο 174 προγραμμάτων, προϋπολογισμού 41,4 δισ. ευρώ. Για τα προγράμματα αυτά ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε ούτε ποια και πόσα άλλαξε, ούτε τι καινούριο πρόσθεσε η νέα κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογείται η 18μηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v