Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελίες Π. Λαζαράτου για τον διαγωνισμό των καναλιών - «Αστειότητες» απαντά η ΓΓΕΕ

Ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha καταγγέλλει ότι μπήκαν στον χώρο άνθρωποι χωρίς να ελεγχθούν. Για «αστειότητες» κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η αντίδραση της ΝΔ.

Καταγγελίες Π. Λαζαράτου για τον διαγωνισμό των καναλιών - «Αστειότητες» απαντά η ΓΓΕΕ

Καταγγελίες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποίησε ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, Πάνος Λαζαράτος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, που προκύπτουν από τη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν.

Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα, όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.

Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ήταν αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.

«Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως. Στάλθηκε επιστολή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες.

ΓΓΕΕ: Αστειότητες…

«Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες "αποκαλύψεις-βόμβα" που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΕΕ.

«Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό».

Κουμουτσάκος: Η υπόθεση «τηλεοπτικές άδειες» έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη», υποστηρίζει από την πλευρά του ο Γ. Κουμουτσάκος.

«Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών αλλά και στην πράξη. Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

ΣΥΡΙΖΑ: Αριστη συνήγορος της διαπλοκής η ΝΔ

Απάντηση στις δηλώσεις Κουμουτσάκου για τις τηλεοπτικές άδειες εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρει: 

«Η σπουδή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση. Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων.

Η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει.

Αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v