Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: Ποιοι συναίνεσαν στη συμφωνία εξυγίανσης

Συμφώνησε το 70,2% των πιστωτών. Εγγραφο «ναι» από το 61,3% των προμηθευτών. Στο 100% ή κοντά σε αυτό η συναίνεση από εταιρείες factoring και Leasing, τράπεζες, όμιλο Carrefour και εταιρείες Μαρινόπουλου. Στο 65% οι εκμισθωτές. Ολη η αίτηση εξυγίανσης.

Μαρινόπουλος: Ποιοι συναίνεσαν στη συμφωνία εξυγίανσης

Το 61,3% των προμηθευτών της Μαρινόπουλος ΑΕ με υπόλοιπο απαιτήσεων 347,2 εκατ. ευρώ παρείχαν έγγραφη συναίνεση επί της συμφωνίας εξυγίανσης της αλυσίδας super market όπως προκύπτει από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Στον αντίποδα το 38,7% των προμηθευτών, ποσοστό υψηλό αν συνυπολογισθεί η κρισιμότητα της κατάστασης της Μαρινόπουλος, αρνήθηκε να συναινέσει σε κούρεμα των υποχρεώσεών του κατά 50% και εξόφληση του υπολοίπου της απαίτησης εντός 60 ημερών. Το ποσό των απαιτήσεων των προμηθευτών που αρνήθηκαν να συναινέσουν ανέρχεται σε 219 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετά την συγκέντρωση συναίνεσης από το 70,2% των πιστωτών και εφόσον η συμφωνία εξυγίανσης επικυρωθεί από το Δικαστήριο οι όροι της ισχύουν για όλους τους πιστωτές είτε παρείχαν, είτε όχι έγγραφη συναίνεση.

Η συμφωνία στηρίχθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από το σύνολο του χρηματοοικονομικού τομέα. Οι τράπεζες συναίνεσαν σε ποσοστό 98,1% (196.4 εκατ. ευρώ), οι εταιρείες leasing (144,7 εκατ) και factoring (10,2 εκατ.) κατά 100%. Oι εκμισθωτές ακινήτων συναίνεσαν σε ποσοστό 65% χάρη στη συμμετοχή των Εθνική Πανγαία, Grivalia, Ζήνων Ακίνητα και Royal Bank of Scotland (ενεργεί ως εκπρόσωπος).

Καθολική συναίνεση παρείχε ο όμιλος Carrefour (124,7 εκατ) του οποίου οι απαιτήσεις κουρεύονται κατά 92,21% όπως και εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Μαρινόπουλου (142,7 εκατ). Τέλος στα αξιοσημείωτα είναι ότι συναίνεσε στην συμφωνία εξυγίανσης το 81,8% των αγροτικών συνεταιρισμών που αποτελούν προμηθευτές της Μαρινόπουλος.

Στον αντίποδα αρνήθηκαν να συναινέσουν οι εταιρείες συμφερόντων Καρυπίδη, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι ΟΤΑ κ.α.

Όσον αφορά στους ενέγγυους πιστωτές συγκεντρώθηκε συναίνεση από το 64.5% του συνόλου χάρη στη συμμετοχή των τραπεζών, της ΕΤΕ Factors και εταιρειών όπως η Κρι Κρι, ΕΛΓΕΚ, Διακίνηση, Μίχαλος ΙΚΕ.

Οι ενέγγυοι πιστωτές αντιπροσώπευαν στις 30 Ιουνίου το 10,5% των συνολικών πιστωτών με την Alpha Bank να συγκεντρώνει το 39,4% της συνολικής αξίας των ενέγγυων πιστωτών.

Σημειώνεται ότι η Μαρινόπουλος στις 30 Ιουνίου είχε αρνητική καθαρή θέση 386 εκατ. ευρώ με δάνεια 410 εκατ. ευρώ και εμπορικές υποχρεώσεις 880 εκατ. ευρώ. Η αντικειμενική αξία των ιδιόκτητων ακινήτων της ανέρχεται σε 118 εκατ. ευρώ με την αξία των προσημειώσεων που έχουν εγγραφεί επ αυτών να ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ!

Στην νέα εταιρεία (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης) τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού θα μεταβιβαστούν έναντι συμβολικού τιμήματος 100 ευρώ.

*Δείτε ολόκληρη την αίτηση εξυγιανσης στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v