Public Issue: «Καταλληλότερη» η ΝΔ με 36% έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ

Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κ. Μητσοτάκης επικρατεί του Α. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Ικανοποίηση στη ΝΔ αντίδραση από κυβέρνηση.

Public Issue: «Καταλληλότερη» η ΝΔ με 36% έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ

Οργή και αγανάκτηση, απογοήτευση και ανησυχία είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που νιώθουν για την κατάσταση στην Ελλάδα οι 7 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στο μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής.

Ποσοστό 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί το 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

Ταυτόχρονα, το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη στην ανάγκη για εκλογές, καθώς το 51% συμφωνεί με αυτή την προοπτική, ενώ το 46% διαφωνεί.

Για το προσφυγικό, το 73% δηλώνει ότι μάλλον οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 20% των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα για το αν οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας, θετικά απαντά το 48% και αρνητικά το 45%.

Ικανοποίηση στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε πως η εν λόγω έρευνα παρουσιάζει μια σειρά δεδομένων που αποδεικνύουν το μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελώντας «την πλήρη επιβεβαίωση της γαλάζιας στρατηγικής. Ο αρχηγός της ΝΔ αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας», τονίζει, εστιάζοντας ενδεικτικά σε τρία σημεία της δημοσκόπησης: Την υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, την υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και το γεγονός ότι το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. 

«Η πρόταση του για την Συμφωνία Αλήθειας με τον ελληνικό λαό δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα», αναφέρει και συνεχίζει: «Η πρότασή μας ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό. Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη κοινωνία».

Κυβερνητικές πηγές: Ο χρόνος μετρά σε βάρος της ΝΔ

«Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι,σημειώνοντας χαρακτηριστικά «κατανοητό το άγχος της Νέας Δημοκρατίας».

«Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό. Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας.Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα» προσθέτουν.

«ΥΓ. Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Ή με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα.Καλή συνέχεια» καταλήγουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.

ΝΔ: Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η “Αυγή”, έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», απαντά η ΝΔ. «Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη Κυβέρνηση ο τόπος. 

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v