Εκπίπτει ο Ντογιάκος από προϊστάμενος Εισαγγελίας

Μετά την επίδοση της πειθαρχικής απόφασης του Αρ. Πάγου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει να αποχωρήσει των καθηκόντων του ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Είχε εκλεγεί με ισχυρή πλειοψηφία στη θέση.

Εκπίπτει ο Ντογιάκος από προϊστάμενος Εισαγγελίας

Παραδόθηκε στον επανεκλεγέντα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο η πειθαρχική ποινή του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα, βάσει του ισχύοντος νόμου, να κηρύσσεται έκπτωτος από το αξίωμά του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντογιάκος πρόσφατα επανεκλέχθηκε στη θέση του προϊσταμένου, καθώς όταν έγινε η ψηφοφορία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία του επιβάλλεται στέρηση μισθού 40 ημερών για τη «διαμάχη» του με την πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλική Θάνου.

Το γεγονός μάλιστα ότι επανεκλέχθηκε για τη θέση, παρότι ήταν γνωστή η ποινή που του επιβλήθηκε (σ.σ. απλά δεν είχε τότε επιδοθεί), ελήφθη ως ισχυρό μήνυμα από τους εισαγγελείς για τα τεκταινόμενα στον χώρο της δικαιοσύνης. 

Ωστόσο, μετά την επίδοση της ποινής, ο κ. Ντογιάκος θα πρέπει να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του και σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα πρακτική, θα ξαναγίνουν εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.

Δεύτερος σε ψήφους κατά τις πρόσφατες εκλογές είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος πιθανότατα θα εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου μέχρι τις εκλογές.

Ποτάμι: Προβληματική η Δικαιοσύνη με ευθύνη της κυβέρνησης

Tελικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Αγνόησαν έτσι πλήρως τη γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων, που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ. Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές», τονίζει το κόμμα.

«Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης, με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού. 

Παρασκευόπουλος: Το Ποτάμι υποτιμά τα όργανα της Δικαιοσύνης

«Το 'Ποτάμι' επιμένει να 'χρεώνει' στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Οπως τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης «πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v