Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδοχεία: Eγκαίνια τον Δεκέμβρη για το Wyndham Grand Athens

Δυο μήνες νωρίτερα από τον σχεδιασμό επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο του ομίλου Βιοχάλκο στην Πλ. Καραϊσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας. Προάγγελος επέκτασης του αμερικανικού ομίλου και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας.

Ξενοδοχεία: Eγκαίνια τον Δεκέμβρη για το Wyndham Grand Athens

Προάγγελο ευρύτερων ανακατατάξεων στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αποτελεί η έναρξη λειτουργίας από την 1η Δεκεμβρίου του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Wyndham Grand Athens, της Πλατείας Καραϊσκάκη, ιδιοκτησίας του ομίλου Viohalco.

Η κατά δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό νέα πρεμιέρα του ξενοδοχείου (μετά τη διακοπή λειτουργίας του το 2012) σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, την «ορμητική» είσοδο στον χώρο του ελληνικού τουρισμού ενός από τους ισχυρότερους ξενοδοχειακούς ομίλους του κόσμου, του Wyndham Hotel Group. Ενός ομίλου που διαχειρίζεται 8.000 μονάδες ενταγμένες σε 16 ξενοδοχειακές αλυσίδες, σε 73 χώρες.

Ο Edwin Broers, περιφερειακός αντιπρόεδρος του ομίλου για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Wyndham Group για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί στις περιοχές που βρίσκονται στο επενδυτικό του στόχαστρο, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για τον όμιλο το επιτυχημένο ντεμπούτο του Wyndham Grand Athens.

Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε ένα δείγμα της επιθετικής φάσης επέκτασης στην οποία βρίσκεται ο όμιλος στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναφέροντας το παράδειγμα της Τουρκίας. Όπως επεσήμανε, ο όμιλος λειτούργησε το πρώτο του ξενοδοχείο στη γειτονική χώρα πριν 7 χρόνια ενώ σήμερα λειτουργούν ήδη 50, από τα οποία τέσσερα (3 στην Κων/πολη και 1 στη Σμύρνη) ανήκουν στην κορυφαία αλυσίδα του ομίλου Wyndham Grand, όπως και το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της ένταξης του ξενοδοχείου του ομίλου Στασινόπουλου στην αλυσίδα Wyndham Grand υλοποιήθηκε επενδυτικό πρόγραμμα για τη ριζική ανακαίνισή του, το ύψος της οποίας ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ.

Για την επαναλειτουργία της μονάδας στο υψηλότερο επίπεδο χρειάστηκε να υπάρξει τριμερές «ντιλ» με τη συμμετοχή της ιδιοκτήτριας Viohalco, του αμερικανικού ομίλου Wyndham Hotel Group και της Zeus International (διαχειρίζεται μονάδες σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο), η οποία ανέλαβε την «επανατοποθέτηση» της μονάδας στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η συμφωνία προβλέπει τη χρήση των εμπορικών σημάτων της Wyndham για καταρχήν περίοδο 10 χρόνων ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου θα γίνεται από τη Zeus International.

Το ειδικό βάρος που θα έχει η νέα πολυτελής μονάδα στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας αποτυπώνεται στην εκτίμηση του επικεφαλής της Zeus International, Χάρη Σιγανού, ότι στο ξενοδοχείο αναμένεται να φιλοξενούνται ετησίως περί τις 200.000 επισκέπτες. Είτε επισκέπτες που θα μένουν σε αυτό είτε θα μετέχουν σε συνέδρια, επαγγελματικές συναντήσεις ή άλλες εκδηλώσεις που θα οργανώνονται σε αυτό.

Το Wyndham Grand Athens θα διαθέτει 276 δωμάτια (όλα δίκλινα) διαφόρων τύπων, με κύριο γνώρισμα την ευρυχωρία. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμαναν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, πως ο μικρότερος τύπος δωματίου προσφέρει 26 τ.μ διαθέσιμο χώρο ενώ στον αντίποδα η προεδρική σουίτα του θα καλύπτει επιφάνεια 90 τ.μ.

Το ξενοδοχείο στοχεύει στην αγορά συνεδριακού τουρισμού καθώς διαθέτει συνεδριακούς χώρους συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ. κατανεμημένους σε επιμέρους αίθουσες.

Η μονάδα θα διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, spa αλλά και πάρκινγκ 150 θέσεων. Στον ένατο όροφο θα λειτουργεί roof garden 450 τ.μ. με θέα 360 μοιρών, το οποίο θα διαθέτει πισίνα και καταρράκτη και στο οποίο θα λειτουργεί το εστιατόριο-μπαρ «Τhe above».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, για τη λειτουργία του θα απαιτηθεί να απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα 200 εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v