Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΒG: «Αγκάθι» οι εκλογές στην Ευρώπη για τη ρύθμιση του χρέους

Οι επικείμενες εκλογές σε ορισμένες από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης το επόμενο έτος μπορεί να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα ή το Brexit, αναφέρει το Bloomberg.

ΒΒG: «Αγκάθι» οι εκλογές στην Ευρώπη για τη ρύθμιση του χρέους
Oι αμφιβολίες για το αν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα πληθαίνουν, αναφέρει το Bloomberg, τονίζοντας ότι οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2017 σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη καθιστούν το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους πολιτικά ευαίσθητο.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θεωρείται καταλυτικός παράγοντας για τις αγορές. Ωστόσο οι επικείμενες εκλογές σε ορισμένες από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης το επόμενο έτος-αρχής γενομένης τον Μάρτιο στην Ολλανδία και αργότερα σε Γαλλία και Γερμανία - μπορεί να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα ή το Brexit.

Η ένταση μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Ταμείου ήταν εμφανείς στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν απαραίτητο εταίρο και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Π. Μοσκοβισί.

Τρεις διαφορετικοί αξιωματούχοι με γνώση του ζητήματος εξέφρασαν σκεπτικισμό για το αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν σε μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είτε αρκετά σύντομα, είτε με τρόπο που θα ικανοποιεί το ΔΝΤ, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ωστόσο οι ίδιες αυτές χώρες προβάλλουν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις για το χρέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v