ΝΔ: Με το «νόμο Δένδια» δεν θα είχαν φτάσει τα κόκκινα δάνεια στο 45%

Αν είχε εφαρμοστεί ο «νόμος Δένδια» δεν θα είχαν φτάσει τα κόκκινα δάνεια στο 45%, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του Γ. Δραγασάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

ΝΔ: Με το «νόμο Δένδια» δεν θα είχαν φτάσει τα κόκκινα δάνεια στο 45%

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη για τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και τη σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών:

«Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ελαχιστοποίησε την προστασία της κύριας κατοικίας (ν.4346/15) και θεσμοθέτησε την πώληση ενήμερων και μη δανείων (ν.4354/15), θυμήθηκε σήμερα να εξαγγείλει τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, μέσω ενός μακρόσυρτου "εξωδικαστικού μηχανισμού" που τελικά θα καταλήγει "σε δικαστή προς επικύρωση"!

Αν αντίθετα είχε εφαρμόσει το ν.4307/14 ("νόμος Δένδια", όπως τον αποκαλεί, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2014), αντί να τον υπονομεύει συστηματικά, με την υπόσχεση "νέας ρύθμισης", ούτε θα είχαν χαθεί δύο σχεδόν χρόνια ούτε θα είχαν φτάσει τα "κόκκινα δάνεια" σε ποσοστό 45%.

Η αποτυχία, είναι όλη της Κυβέρνησης και το κόστος, ως συνήθως τα τελευταία δύο χρόνια, επιβαρύνει ολόκληρο τους πολίτες!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v