Ν. Φίλης: Να μην βρεθούμε ανάμεσα στη Σκύλλα των αυταπατών και στην Χάρυβδη της ηττοπάθειας

«Δεν έχουμε αντιπαλότητα με την Εκκλησιά, υπερασπιζόμαστε την κοσμικό χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου». Στο πλευρό του Σκουρλέτη η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Ν. Φίλης: Να μην βρεθούμε ανάμεσα στη Σκύλλα των αυταπατών και στην Χάρυβδη της ηττοπάθειας

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μία καμπή, αλλά δεν πρέπει να κινηθούμε ανάμεσα στην Σκύλα των αυταπατών και στην Χάρυβδη της ηττοπάθειας". Με αυτή τη φράση ο Νίκος Φίλης παρουσίασε το δίλημμα κυβέρνησης-κόμματος, δίνοντας ταυτόχρονα και την απάντηση: "Δεν πρέπει να αποδράσουμε από την ευθύνη της διακυβέρνησης, αλλά ούτε από τις αρχές μας. Οφείλουμε να επιδιώξουμε ευρύτερες συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο, στον οποίον εμείς είμαστε η ραχοκοκαλιά".

Ως υπουργός Παιδείας δεν απέφυγε να τοποθετηθεί στο μείζων θέμα που "τάραξε" την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα: στη σχέση Πολιτείας-Εκκλησίας. Αφού επισήμανε ότι υπάρχουν πεδία δράσης που δεν χρειάζονται Συνταγματική Αναθεώρηση, έθεσε το (ρητορικό) ερώτημα: Η ευθύνη της Παιδείας, της έρευνας, ανήκει στο υπουργείο; Αφού εξέφρασε την ελπίδα "να μη θελήσει η ιεραρχία να εισβάλλει στην πολιτική", διευκρίνισε ότι η θέση αυτή δεν συνιστά αντιπαλότητα αλλά "υπεράσπιση του κοσμικού χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου".

Σβίγκου υπέρ Σκουρλέτη

Τον υπουργό Ενέργειας-Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτη υπεράσπισε από το βήμα του συνεδρίου η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε στις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης εναντίον των υπουργών "που προσπαθούν να προασπίσουν τα δημόσια αγαθά στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων".

Στο σημείο αυτό μάλιστα άσκησε κριτική στην ελλιπή ενημέρωση που έχει το κόμμα για τις εξελίξεις με αποτέλεσμα "για πολλά θέματα να ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ και να τρέχουμε να τα περισώσουμε επικοινωνιακά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v