Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέα… μυστική διαδικασία για τη διοίκηση!

Τι ελέχθη στη συνάντηση Στουρνάρα με κυβέρνηση. Οι διαρροές ονομάτων οδήγησαν σε ανάκληση υποψηφιοτήτων και -μαζί με τις συγκρούσεις συμφερόντων- απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επιλογή. Η νέα διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα.

Πειραιώς: Νέα… μυστική διαδικασία για τη διοίκηση!

Την απόσυρση υποψηφίων από τη διαδικασία επιλογής για την ανάδειξη της νέας ανώτατης διοίκησης της Πειραιώς είχαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα, οι απανωτές διαρροές ονομάτων από την περίφημη πλέον «λίστα».

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δυστοκία στο nomination committee της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς υπάρχει η γνωστή σύγκρουση απόψεων, ενδεχομένως και συμφερόντων, λένε οι κακές γλώσσες, μεταξύ μετόχων της, με γνωστή τη στάση της πλευράς Paulson στις εξελίξεις των προηγούμενων μηνών, απειλεί να τινάξει στον αέρα την όλη διαδικασία, καθώς τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, λόγω της σημασίας του.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η λύση που αναμένεται να υιοθετηθεί, αφορά την επανάληψη της διαδικασίας με ταχείς ρυθμούς και πλήρη μυστικότητα, δηλαδή με αξιολογήσεις των υποψηφίων ακόμη και «κεκλεισμένων των θυρών» έως ότου βγει… λευκός καπνός.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται ότι θα διατηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας και ότι αφενός, θα επανακάμψουν όσοι ανακάλεσαν την υποψηφιότητά τους, αφετέρου, ίσως θα προσέλθουν και κάποιοι ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ελπίζεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης, θα έχει αναδειχθεί τόσο ο πρόεδρος (θέση η οποία φέρεται πάντως να παραμένει «κλειδωμένη» στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου), όσο και ο διευθύνων σύμβουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v