Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο

Οι επαφές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια. Η ηρωική έξοδος του Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές μέσω... χρέους. Στη γαλάζια ατζέντα η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο

Με τη σημερινή επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Νέα Δημοκρατία ανεβάζουν και πάλι ρυθμούς και ξεδιπλώνουν τα επόμενα στάδια της στρατηγικής τους.

Με το βλέμμα τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να θέλει το κόμμα του σε πλήρη ετοιμότητα και υπό το πρίσμα αυτό θα κινηθεί, με έμφαση στην καθημερινότητα και στις προσεχείς περιοδείες του σε Αττική και περιφέρεια.

Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης πιθανότατα θα ταξιδέψει και πάλι εκτός Ελλάδος, με προορισμό αυτή τη φορά το Μάαστριχτ της Ολλανδίας, προκειμένου να δώσει το παρών σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει τετ α τετ με ομοϊδεάτες Ευρωπαίους ηγέτες και αρχηγούς κομμάτων.

Την ίδια στιγμή, βλέπει φαινόμενα διάλυσης και έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση, γεγονός που -όπως λένε στην οδό Πειραιώς- φέρνει ολοένα και πιο κοντά τις εκλογές. «Ο χρόνος της κυβέρνησης μετρά αντίστροφα», εκτιμούν στο γαλάζιο στρατόπεδο και δεν αποκλείουν οι εξελίξεις να επισπευσθούν εξαιτίας πιθανού ατυχήματος, όπως λόγου χάρη, της δυστοκίας στις συζητήσεις για το χρέος. Επικαλούνται δε τη ρητή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη να γίνει αυτή η συζήτηση «τώρα» και δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να προετοιμάζει το έδαφος για «ηρωική έξοδο, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί». Αυτό επεσήμαναν με δημόσιες παρεμβάσεις τους, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε: «Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πόλωση και διχασμό, αλλά και σύγκρουση με τους δανειστές για το χρέος».

Εναλλακτική πρόταση

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διατηρήσουν στην κορυφή της ρητορικής τους το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, καθώς -όπως υποστηρίζουν- «κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται ραγδαία με την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση». Στο πλαίσιο αυτό, βασική επιδίωξή τους είναι να δημοσιοποιήσουν στην κοινωνία την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ουσιαστικά αφορά στο νέο αφήγημα του κόμματος περί άλλου μείγματος πολιτικής.

Επίσης, σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια, την παιδεία και την προστασία των μικρομεσαίων. Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας για την -υπό προϋποθέσεις- αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, με ενδιαφέρον αναμένει η Πειραιώς και τη σημερινή σύγκληση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη σύσταση του ΕΣΡ. «Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στη συζήτηση αυτή καθώς μιλάμε για την απόλυτη κωμωδία. Μας εγκαλούν οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να παίξει τον ρόλο του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για τις άδειες», υποστηρίζουν στη ΝΔ, που επαναλαμβάνουν την ανάγκη άμεσης απόσυρσης του νόμου και ακολούθως θα συναινέσει η ΝΔ στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v