Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Να το ξανασκεφτεί η ΝΔ για το ΕΣΡ

Θα ήταν προτιμότερο να είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να διεξάγει το διαγωνισμό για τις άδειες, τόνισε ο υπουργός. Βάλαμε κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και σταματήσαμε την «αεροπειρατεία». Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στην τροπολογία για τα κανάλια.

Παππάς: Να το ξανασκεφτεί η ΝΔ για το ΕΣΡ

Κάλεσμα στην αντιπολίτευση να "ξανασκεφτεί" τη στάση της στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να έχει συγκροτηθεί ΕΣΡ και να διεξάγει αυτό το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, συμπληρώνοντας ότι έχει βρεθεί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στο μάτι του κυκλώνα.

Βάλαμε κανόνες και αδειοδοτούμε, ουδείς πρέπει να μπορεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις μιας εκλεγμένης κυβέρνησης σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι όλες οι πλευρές στο παρελθόν είχαν βολευτεί και είχε συντελεστεί "αεροπειρατεία". 

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο αριθμός των αδειών επελέγη με το κριτήριο της βιωσιμότητας ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές στην τροπολογία για τα κανάλια. «Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πάντα προσπάθειες να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις, θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις για βελτιώσεις. Θα μπορούσε να προκληθεί διάλογος εάν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση, καλό είναι να σταλεί μήνυμα ενότητας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές για ευρύτερες συναινέσεις. Θα είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ιδέες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», σημείωσε.

O υπουργός επανέλαβε ότι σε περίπτωση που εκπέσει ο νόμος για τις άδειες, θα επανέλθουμε στο παλαιό τηλεοπτικό τοπίο. «Εάν ο διαγωνισμός ακυρωθεί, γυρίζουμε στο status quo ante, γυρνάμε στην πρότερη κατάσταση. Ο διαγωνισμός δεν θα έχει καμία νομική βάση».

Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «κινήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», όταν διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v